ارسال شبهه و سوال سریع
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ زندگینامه کتاب.رساله مقاله.شعر تصاویر دروس سخنرانی پرسش‌ها اخبار تماس
دسته بندی موضوعی آخرین پرسش‌ها پرسش‌های تصادفی پرسش‌های پربازدید

آخرین پرسش‌ها

پرسش‌های تصادفی

پرسش‌های پربازدید

این کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام رو میشه تفسیر کنید و بفرمایید منظور مولا چی هست؟؟؟ امام على عليه السلام: لباس تو بر تن دیگری ماندگارتر است تا بر تن خودت.

سوال؛



سلام و علیکم ورحمت الله
عرض ادب
حاج اقا یه سوالی داشتم
این کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام رو میشه تفسیر کنید و بفرمایید منظور مولا چی هست؟؟؟

امام على عليه السلام: لباس تو بر تن دیگری ماندگارتر است تا بر تن خودت. غررالحكم جلد ۱ صفحه ۳۳۳

ببخشید اگه وقتتون رو میگیرم




جواب؛



علیکم السلام

ثيَابُكَ عَلَى غَيْرِكَ أَبْقَى لَكَ مِنْهَا عَلَيْك
به این روایت و تمامی آیات و روایات، می شود از دو جنبه ظاهری و غیبی (ملکی و ملکوتی، تفسیری و تاویلی) نظر کرد. اما از نظر لباس ظاهری، معنای روایت می تواند به معنای انفاق و بخشش و ماندگاری صدقه بر مؤمنین باشد. چرا که لباسی که در تن من است، به مرور زمان مندرس و غیر قابل استفاده خواهد شد، اما لباسی که بر تن محتاجی بپوشانم، با وجود مندرس شدن، همچنان باعث ثواب و اجر معنوی برای من خواهد بود.
اما از منظر عرفانی، می توان گفت انسان غیر معصوم، دائما در دو حالت ثواب و معصیت می باشد، اما در صورتی که در حال ثواب باشد، تمامی متعلقات همراه با او از جمله لباس و کفش و کلاه و میز و صندلی و فرش و ... با او در حال ذکر و تسبیح خداوند متعال خواهند بود، و شاید به همین دلیل است که  ثواب کردن هر کس، ده برابر محاسبه می شود، اما زمانی که انسان در حال گناه باشد، هیچ یک از متعلقات او، با او همراهی نخواهند کرد، و شاید به همین دلیل باشد که برای گناه یک عقاب بیشتر نوشته نمی شود. (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلا يُجْزى‌ إِلَّا مِثْلَها وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ) آیه 160 سوره انعام.
بنابر این لباسی که در تن برادر محتاجی کرده ای، در حال ثواب، همراهی با مؤمن دارد و ثواب این همراهی برای تو نیز نوشته می شود، اما در هنگام گناه، نه گناهی متوجه تو است و نه ثواب های نوشته شده قبلی قابل محو است. به خلاف جایی که لباس را خودم بر تن کرده باشم که در هنگام ثواب با من همراه است و باعث زیاد شدن ثوابم می باشد ، اما در هنگام گناه، ممکن است ثواب های قبلی لباسم، سوزانده شود.
معنای دیگری هم در مورد این آیه امکان دارد، که ثیاب رو به معنای پوشانندگی از عیوب بگیریم. طبق این معنا، اگر شما تذکری به برادر مؤمن خود بدهید، این تذکر اثر ماندگار تری نسبت به تذکر شما برای خودتان دارد. و این روایت در صدد بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، برای مخاطب است.


والله العالم بحقائق الأمور
محمدعلي بن السيد عادل العلوي


#محمدعلي_بن_السيد_عادل_العلوي

www.mAlawy.net

https://t.me/malawy_ir
تاریخ: [۱۴۰۳/۸/۲۳]     بازدید: [49]

ارسال سوال