ارسال شبهه و سوال سریع
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ زندگینامه کتاب.رساله مقاله.شعر تصاویر دروس سخنرانی پرسش‌ها اخبار تماس
دسته بندی موضوعی آخرین پرسش‌ها پرسش‌های تصادفی پرسش‌های پربازدید

آخرین پرسش‌ها

پرسش‌های تصادفی

پرسش‌های پربازدید

آیا در زمانی که امراض واگیرداری مانند کرونا در جامعه شایع شده است، باید همچنان به هیئت ها رفت؟

بعضی از مردم از این که به سبب شیوع ویروس کرونا، در برخی مناطق هیئت ها و مساجد تعطیل شده اند، اظهار ناراحتی کرده و معتقدند در این شرایط نباید مساجد و هیئات کم رورق شوند و باید درمان و شفا را از خدا بخواهیم و به مساجد بیاییم.
آیا در زمانی که امراض واگیرداری مانند کرونا در جامعه شایع شده است، باید همچنان به هیئت ها و مساجد رفت؟
بسم الله الرحمن الرحيم

عن أبي عبد الله عليه السلام أنه قال: أبى الله أن يجري الأشياء إلّا بأسباب، فجعل لكلّ شئ سبباً وجعل لكلّ سبب شرحاً وجعل لكلّ شرح علماً...
امام صادق می فرمایند: خدای متعال پرهیز میکنند از این که امور را به جریان و حرکت وادارند مگر با اسباب و دلایل مشخص، پس برای هر امری دلیلی قرار داده اند و برای هر دلیلی توضیحی قرار داده اند و برای هر توضیحی علم و معرفتی قرار داده اند.... 

بر طبق این حدیث مبارک که در کتاب شریف کافی از معتبرترین کتب حدیثی شیعه نقل شده است، و أحاديث مشابه به این حديث که کم نیستند، باید گفت که در این دنیا علاوه بر أمور معنوی، امور مادی نیز دخل و تصرف دارند، و این طور نیست که فقط با دعا و نیایش بتوان از تمام بلاها در امان بود.

خدای متعال بر طبق احادیث معتبر، کسانی را مراقبت می کنند که خودشان اقدامات اولیه را انجام داده باشند، النظافة من الإيمان یعنی بخش مهمی از دینداری، در تعقل و مراقبت ظاهری می باشد، از شما حرکت از خدا برکت نیز به همین معنی است، اگر قرار بود که خدای متعال در تمام لحظات و مشکلات در کار دنیا و علت های دنیایی دخل و تصرف کنند و با معجزه و کرامت، تمام بلاهای دنیایی را رفع میکردند، وظیفه ای برای انسان باقی نمی ماند، در حالی که خدای متعال بنده ای را دوست دارد که با تعقل و دانش، تلاش کرده و خود را از گرفتاریها و مشکلات برهاند و برای خود کسب معاش کند و زحمت بکشد و مراقبت کند، اگر بنده کار بندگی خود را به درستی انجام داد، خدا نیز لطف و رحمتش را شامل حال آن بنده می کند و کاستیها و نواقص او را برطرف میکند.

نه این که بنده خود را در معرض بیماری و بلا و مصیبت قرار بدهد و با دعا و توسل از خدا بخواهد بر خلاف روال طبیعی دنیا، او را از بیماری و گرفتاری رهایی دهد.
اسباب دنیایی و اسباب آخرتی دو بال برای رسیدن به کمال می باشند و هر کدام بدون دیگری ناقص و ناکارآمد می باشند.

با توجه به مطالب فوق، باید گفت که شرکت در مساجد و هیئات اگر موجب شیوع بیماری واگیر دار باشد، امری غیر متعارف می باشد، اما در صورتی که موارد بهداشتی و مراقبت های لازم و پیشگیری های ضروری انجام شده باشد، شرکت در اماکن عمومی از جمله مساجد و هیئات مذهبی معقول و بلا مانع می باشد.

والله العالم 
محمد علوی
تاریخ: [۱۳۹۸/۱۲/۲۱]     بازدید: [1602]

ارسال سوال